Nyaralokereső .hu

Kiadó nyaralók, apartmanok, panziók, vendégházak, szállás közvetlenül a tulajdonostól.

Szállás >> Magyarország: Zala megye

Zala megye

Bocfölde (1)
Hévíz (3)
Keszthely (6)
Lenti (3)
Zalacséb (1)
Zalakaros (20)


Látnivalók és érdekességek

Az érintetlen természet, a végtelennek tűnő, romantikus göcseji és bakonyi erdők, ahol egykor Sobri Jóska kalandozott, a Kis-Balaton szinte érintetlen élővilága, a "magyar tenger" strandjai és a gyógyfürdők egyre több turistát vonzanak Zala megyébe.

Keszthelyen a Festetics-kastély több kiállítással is várja az érdeklődőket: a barokk kastélyban megismerkedhetünk a főúri életmóddal, a különböző korok díszfegyvereivel, megtekinthetjük a Windischgrätz-trófeakiállítást, illetve a kocsiházban és a lovardában az ország egyetlen Hintómúzeumát.

A megye termálfürdői sorából kiemelkedik a Hévízi-tó, amely a világ legnagyobb gyógytava. Közép-Európában egyedül itt virágoznak a szabadban az indiai melegvízi tündérrózsák.

Hévízen látható egy kápolna, amely máig megőrizte egyszerű, rideg középkori hangulatát. A keszthelyi római katolikus templom gótikus stílusban épült, Nagykanizsán a ferences templom pedig a barokk és a rokokó stílus kiemelkedő emléke.

Zalaszántón az Emberi jogok parkjában - ahol a tervek szerint az emberi jogaiban sértett népek építészeti szimbólumait fogják felépíteni - egy hófehér buddhista sztupa áll, amelynek avatásán részt vett a dalai láma is.

A megyeszékhelyen, Zalaegerszegen található a Göcseji Falumúzeum, ahol a tájegység népi építészetével ismerkedhetünk meg, illetve itt látható a Finnugor Néprajzi Park is, ahol nyelvrokonaink építészetét, életmódját mutatják be. A népi építészet gyönyörű példája Nemesnép fazsindelyes, szoknyás haranglába is.

Zalalövőn a Villa Publica Romkertben római kori sírkövek, egy halomsír rekonstrukciója, valamint egy oszlopcsarnokos ház részletei repítenek vissza az időben, de a zalavári Szent Adorján-bazilika - amelyből már csak romok láthatók - is kuriózum a maga nemében, hiszen az építése 852-53 körül kezdődött. A lelet egyedülálló, hiszen ekkora méretű székesegyház az akkori Kelet-Európa területén nem volt több.

A keszthelyi Georgikon Majormúzeum a majorsági gazdálkodást, a cselédéletet mutatja be.

Zalaegerszegen a Magyar Olajipari Múzeum a hazai olajbányászat emlékeit mutatja be: negyven méter magas fúrótornyok, gőzgépek, himbák és kitörésgátlók láthatók a kiállításon.

Kehidakustányban a barokk Deák-kúriában emlékkiállítást rendeztek be a "haza bölcse" tiszteletére, ahol korhű tárgyak és dokumentumok segítségével idézik fel Deák Ferenc életét és munkásságát. Nagykanizsa híres szökőkútja a Török-kút, ez a török eredetű, nyolcszögletű kőből készült medence, amely a legenda szerint a kanizsai várból származik.

Külső hivatkozások

Keszthely hivatalos honlapja
Hévíz hivatalos honlapja
Zalakaros hivatalos honlapja
Zalaegerszeg honlapja
Balaton-felvidéki Nemzeti Park
Kis-Balaton

A Nyaralókereső.hu az egyik legnagyobb és leglátogatottabb nyaraló- és szálláskereső kalauz. Kiadó nyaralók,
apartmanok, panziók, vendégházak, szállás közvetlenül a tulajdonostól.
ÁSZF | Adatvédelem | Kapcsolat | Facebook